Innováció

Innovatív megoldások

Az állandóan változó piaci viszonyok, valamint a megrendelői követelmények a cég minden munkatársától nagyfokú rugalmasságot és alkalmazkodóképességet követelnek meg. Igyekszünk a kihívásoknak megfelelni, ahogy a vállalat üzleti stratégiája is (lásd a cég szlogent) új utak, új megoldások keresésére ösztönöz bennünket. Mindezt tervszerű műszaki fejlesztésekkel, új eljárásokkal, innovatív megoldások alkalmazásával igyekszünk elérni.

Intelligencia és üzembiztonság

Minden kapcsoló berendezés minőségét tehát azt a tulajdonságát, hogy milyen szinten képes kielégíteni a Felhasználó elvárásait alapvetően három tényező befolyásolja. Egyfelől a berendezés konstrukciós felépítése, a beépített kapcsolókészülékek és egyéb szekunder komponensek műszaki színvonala, másfelől pedig az, hogy a gyártó a beépített elemeket hogyan tudja rendszerbe foglalni, azaz milyen szellemi pluszt tud termékébe beépíteni, melynek eredményeképpen az több szolgáltatást és nagyobb biztonságot nyújt a Felhasználóknak.

A 0,4 kV-os kapcsoló berendezések védelmének egy új, innovatív eszköze az ARCON® típusú, aktív ívzárlatvédelmi rendszer, melyet már több, igen kényes, nagy ellátásbiztonságot igénylő berendezésünkbe építettünk be.

Modularitás és fokozott üzembiztonság

A VÁV UNION Kft. által kialakított folyamatirányító rendszerek a kompakt megoldások helyett a moduláris felépítést és a gyors megbízható kommunikációt helyezik az előtérbe.

Középfeszültségű berendezések korszerűsítése

Az elmúlt évtizedekben gyártott és ma is üzemelő mintegy 50 féle középfeszültségű VÁV berendezésből 15 féle, míg a más cégek által gyártott berendezések esetében mintegy 10 féle típusba építettünk be új primer kapcsoló készülékeket.

Szinte minden, a berendezés és a beépíthető kapcsoló készülék típusból adódó kombinációs lehetőségre kész, kipróbált megoldások állnak rendelkezésünkre.

Vontatási, pozitív egyenáramú kapcsoló berendezés

Az EK 110 típusú egyenáramú, helyi és helyközi közösségi közlekedés áramellátását szolgáló berendezés olyan mezős felépítésű tipizált, beltéri, helyhez kötött, szabadon álló kivitelű kisfeszültségű kapcsoló és vezérlő berendezés (TTA), mely megfelel az MSZ EN 60439-1:2000 számú szabvány előírásainak.
A kapcsoló berendezés a korszerű városi és elővárosi villamos üzemű közösségi közlekedés, illetve az üzemeltetést végző közlekedési vállalatok igényeit elégíti ki.

Aktuális

Fővárosi Vízművek Zrt. Békásmegyeri telep villamos rekonstrukció2016. 09. 9.

A Duna közvetlen Budapest fölötti szakaszán, a Szentendrei szigeten, valamint a folyó jobb és bal partján lévő védett területek alkotják az északi vízbázist, amely a fővárosi vízszükséglet nagyobbik részét, mintegy 70 százalékát elégíti ki. A Szentendrei-sziget mind...

Bővebben

Telepítettük a pápai reptéren épülő SAC Hangárkomplexum 0,4kV-os főelosztó berendezéseit2016. 09. 7.

Idén átadásra kerül a SAC Hangárkomplexum, amely a program eddigi legnagyobb beruházása a Pápai Bázisrepülőtéren. A SAC (Strategic Airlift Capability), vagyis a Stratégiai Légiszállító Képesség program 12 tagország, köztük Magyarország közös szövetsége, amely stratégiai...

Bővebben

Befejeződtek az FCSM Zrt. Dél-pesti Szennyvíztisztító Telepén végzett munkálatok2014. 12. 18.

2014. december 15-én átadásra kerültek a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. Dél-pesti Szennyvíztisztító Telepén lebonyolított munkák.

A telep területén meglévő 2 db gázmotor mellé a beruházó egy újabb 1200 kW-os gázmotort telepíttetett, melyet a telep...

Bővebben

Újra teljes vonalon jár a 3-as villamos2014. 12. 3.

Végéhez közeledik a 3-as villamos vonalának több mint egy éve tartó felújítása, ezen belül az áramátalakítók átalakítása, ezért 2014. november 30.-tól, vasárnaptól újra teljes vonalán, azaz a Mexikói út M és a Gubacsi út között jár a 3-as villamos. Bővebben

Újra jár a budapesti 1-es villamos2014. 05. 5.

Minden Budapesten élőt, illetve ott közlekedőt érinti a város egyik legfontosabb közlekedési eszközének, az 1-es villamosnak a régen várt felújítása, melynek első szakasza a napokban készült el, így 2014. május 5-től újra jár a villamos az Árpád hídon egészen a...

Bővebben